10 grunde til at købe en vikle til baby

| | , ,

At vikle sin baby har været populært i mange lande i mange generationer. Det er også blevet populært i Danmark, og det er ikke bare en trend. For ud over at være med på moden, får du rigtig mange fordele, når du bruger en vikle til at bære dit barn. Herunder får du 10 gode grunde til at købe – og bære din baby i – en vikle.

Der findes mange forskellige måder du kan bære dit barn på ud over at bære det i armene. I handlen findes der bæreseler, slynger og vikler. Og så findes der også hybrider, hvor det er en blanding af en bæresele og en slynge eller vikle.

En bæresele har skulderstropper, mavebælte og klik-funktion. Vikler og slynger er lidt i familie med hinanden. Det er et langt stykke stof, der slynges eller vikles om baby og bærer. Bæreseler er nemmere at bruge, til gengæld kan vikler justeres meget mere præcist. Men det er ikke den eneste for del. Du får 10 mere herunder.

1. Kontakt og tryghed

Når du bærer dit barn tæt på kroppen, føler det din nærhed. Det kan mærke din varme og dit hjerteslag, og det er den perfekte måde at give dit barn omsorg og tryghed.

2. Frie hænder

Med en vikle kan du bære dit barn på ryggen, på siden eller på maven – afhængig af barnets alder og størrelse. På den måde kan du have frie hænder til at gøre andre ting, mens du stadig er tæt på din baby.

3. Overskud til søskende

Har du flere børn, kan det blive en kamp om opmærksomhed, hvis du må afbryde samværet med storesøster eller -bror for at tage baby op. Med en vikle er du hele tiden i nærheden af baby og behøver ikke afbryde, hvad du har gang i med eventuelle søskende.

4. Lær dit barn at kende

Tætheden med dit barn gør, at du lærer det bedre at kende, og derved kan du hurtigere og bedre aflæse dit barns behov. Det bevirker igen, at baby ikke har behov for at græde, fordi du reagerer hurtigere.

5. Styrkende for baby

Den måde baby sidder/ligger i viklen på er med til at opbygge babys hofter og rygsøjle. Samtidig styrkes babys balanceevne, da han/hun er i bevægelse mere eller mindre konstant.

6. Styrker musklerne

Den der bærer får styrket musklerne. Og endda i et roligt tempo, fordi vægten på babyen øges gradvist. Det er dog vigtigt, at viklen sidder rigtigt, så bestemte muskelgrupper ikke overbelastes.

7. Sprogudviklende

Du taler mere med din baby, når han/hun er i nærheden hele tiden. Du fortæller, hvad du gør nu, og hvad I skal bagefter. Det er med til at udvikle dit barns sprog.

8. Godt for mor

At være så tæt på dit barn har vist sig at være med til at reducere risikoen for fødselsdepressioner og har positiv indvirkning på mælkeproduktionen.

9. Nemmere at komme rundt

Det er meget nemmere at komme rundt på steder, hvor det ikke er muligt at komme med klapvogn og barnevogn. Eller at komme med bussen. Og du har altid baby på dig, så han/hun ikke skal vækkes, når du skal ind i en butik og ikke kan have barnevognen med.

10. Far kan også være med

Når baby er født, men stadig er helt lille, så vil far kunne få mulighed for at føle, hvordan det er at være gravid. Det er selvfølgelig ikke helt realistisk, men så tæt på, som det kan komme.

Styrk dit barns og dit fællesskab, nærhed og kontakt ved at bære det i en vikle.

Previous

10 grunde til at ændre udseendet på din bil

10 grunde til at forsøge at bekæmpe bumser og uren hud

Next