10 grunde til at støjdæmpe omkring dine industrimaskiner

| |

Der er god grund til at investere i lydisolering af industrimaskinerne, hvis du vil skabe et optimalt arbejdsmiljø. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er besværet værd, får du her 10 gode grunde til at støjdæmpe omkring dine industrimaskiner.

#1: Det skaber et bedre arbejdsmiljø

Generelt er støj noget, der er med til at skabe et dårligt arbejdsmiljø, som virker generende for de medarbejdere, der betjener industrimaskinerne. Derfor vil du generelt opleve, at arbejdsmiljøet forbedres, hvis du investerer i støjdæmpning til maskiner og maskinhaller.

#2: Det er lovpligtigt

Der er regler for, hvor meget støj medarbejderne må udsættes for. Det resulterer i en bøde, hvis ikke der er lydisoleret ordentligt. Du risikerer altså at bryde loven, hvis ikke du investerer i ordentlig støjdæmpning.

#3: Det er effektivt

Støjdæmpning af maskiner er effektivt – og i mange tilfælde også nemt. Der findes virksomheder, som udelukkende arbejder med støjdæmpning, hvorfor du kan få professionel hjælp til effektivt at lydisolere dine industrimaskiner.

#4: Det er ikke så dyrt, som man skulle tro

Støjisolering er vigtigt, men det kan føles som et uoverskueligt projekt. Der findes i dag mange forskellige løsninger på markedet, og det behøver faktisk slet ikke at være dyrt – og slet ikke så dyrt, som man skulle tro. Du kan se dine muligheder for støjdæmpning til maskiner og maskinhaller her.

#5: Det er relativt simpelt at støjdæmpe

Man skulle tro, at det er besværligt at støjdæmpe, men det er faktisk slet ikke så uoverkommelig en opgave. Du kan enten gøre det selv, eller du kan hyre en virksomhed til det. Der er mange forskellige løsninger, men typisk isolerer man selve maskinen med støjdæmpende materialer.

#6: Du kan klare det selv

Hvis du ikke ønsker at hyre en ekstern virksomhed til at tage sig af arbejdet, kan du nemt bestille de forskellige materialer, der skal bruges, hvorefter du selv er i stand til at støjdæmpe.

#7: Du kan få en færdig løsning

Ønsker du ikke selv at give dig i kast med arbejdet, findes der færdige løsning, som du kan bestille – eller du kan hyre en virksomhed til at tage sig af alt fra bestilling af materialer til selve opsætning af dem.

#8: Du nedsætter sygefraværet

Støjgener har en direkte indflydelse på helbredet. Hvis en medarbejder over lang tid udsættes for støj, kan det i sidste ende resultere i en sygemelding. Du kan dog nemt forebygge det ved at få støjdæmpet industrimaskinerne på arbejdspladsen.

#9: De bedste løsninger er ikke nødvendigvis de dyreste

Der er mange forskellige løsninger på markedet, og dem, som er dyrest, er ikke nødvendigvis de bedste. Du behøver således ikke at få lydisoleret hele rummet, maskinerne er placeret i – du kan i stedet nøjes med at støjisolere selve maskinen, hvilket både er billigt, praktisk og langt mindre tidskrævende.

#10: Det tjener sig selv hjem på sigt

De samlede omkostninger for selve lydisoleringen vil i de færreste tilfælde overstige omkostningerne ved at lade være. Det kan resultere i bødestraf, sygefravær og opsigelser, hvis ikke du sikrer, at den støj, der genereres af industrimaskinerne, overholder det maksimalt tilladte støjniveau.

Previous

10 grunde til at få et nyt badeværelse

10 gode grunde til at optimere din søvn

Next