10 grunde til at holde op med at ryge

| |

Det bliver mindre og mindre socialt acceptabelt at være ryger, og en del arbejdspladser har også forbudt rygning i arbejdstiden. Det kan være nødvendigt med et ekstra skub til endelig at beslutte dig for at holde op med at ryge. Herunder får du 10 gode grunde til at holde op med at ryge. Det kan være dit skub på vejen til et rygestop.

Du reducerer risikoen for følgesygdomme

Rygning er direkte koblet sammen med lungekræft og KOL og andre sygdomme og lidelser. Du kan føje flere år til din levetid, når du holder op med at ryge. Også selvom du har røget i flere år.

Så stop pulseriet, og få et bedre helbred og længere tid til at nyde livet.

Dine omgivelser stopper med at rynke på næsen

Røglugt hænger i tøj og hår. Folk, som ikke ryger, vil ikke sidde alt for tæt på dig – hvad end det er i bussen eller til familiefødselsdagen.

Din familie og dine venner vil helt sikkert bliver glade, hvis du holder op med at ryge. Både fordi de formentlig kan have dig længere, og fordi du røglugten er forsvundet.

Røglugten sætter sig også i din ånde. Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange, som ikke vil kysse en ryger. ”At kysse en ryger er som at slikke et askebæger”, har du måske hørt. Det er nok ikke helt sandt, men din ånde kan godt hæmme dit kærlighedsliv.

Bedre sexliv

Rygning hæmmer blodcirkulationen i kroppen, og gør det sværere for dig at blive seksuelt opstemt. Så hvis du holder op med at ryge, så kommer der også mere aktion i soveværelset. Og samtidig vil din kæreste gerne kysse dig igen, fordi din ånde som tidligere nævnt ikke var så behagelig.

Det er godt for din økonomi

Prisen på cigaretter stiger og stiger, så det bliver dyrere og dyrere at være ryger.

Hvis du ryger en pakke cigaretter om dagen kan du spare mellem 13.500 kr. og 16.500 kr. om året. Det er nok til en ferie sydpå, og hvem vil ikke gerne på ferie? Det får du råd til, hvis du holder op med at ryge.

Få en bedre kondition

Du vil meget hurtigt opleve at du får nemmere ved at trække vejret, bedre kondition og du slipper af med den irriterende rygerhoste.

Forbedret smags- og lugtesans

At ryge hæmmer din smagsløg og din lugtesans. Så når du holder op med at ryge, vil du pludselig opdage, at maden smager og dufter af mere og bedre.

Til gengæld kan du også risikere, at du bliver mere kræsen, fordi du kan smage hvad jalapenos og sardiner virkelig smager af.

Godt for dine knogler

Selv moderat rygning kan svække dine knogler og kan i værste tilfælde føre til knogleskørhed.

Afkalkningen af skelettet går hurtigere i forhold til ikke-rygere. Ved at stoppe med at ryge, stopper du nedbrydningen og kan opnå at få stærkere knogler.

Bedre hørelse

Ifølge forskning har rygere ca. 15 % større risiko for nedsat hørelse end ikke rygere. Selv passiv rygning kan muligvis give en forhøjet risiko.

Men når du holder op med at ryge, vil du have samme risiko som ikke-rygere.

Pænere hud og tænder

Rygning går ud over din kulør og din huds elasticitet. Hvis du bliver ved med at ryge, kommer du hurtigere til at se gammel ud og få rynker. Men når du holder op, vil huden få sin sunde kulør og elasticitet tilbage.

Du kender sikkert godt til de gule rygertænder – måske har du dem allerede selv – og hvem vil ikke gerne have et hvidt tandpastasmil?

Stop med at ryge, og du vil hurtigt opleve at få meget pænere tænder.

Nedsæt stressniveauet

Mange rygere mener, de bliver afstressede af at ryge. Men undersøgelser har faktisk vist, at det er rygetrangen, der gør dem stressede. ”Hvornår får jeg mulighed for den næste smøg?”

Læs mere om rygning på cancer.dk.

10 grunde til at få en hund

Next
Husk fars dag mandag d. 5 juni.
Spar 25% på gaven her!