10 grunde til at få en hund

| | ,

Overvejer du at få en ny bedste ven med logrende hale og fire ben? Der er mange gode grunde til, at hunden bliver kaldet for ”menneskets bedste ven”. Social, loyal og samarbejdsvillig og til tider også forstående – det er fantastisk at have hund. Derudover er mennesker med hund både sundere, gladere og mere sociale. Få herunder 10 gode grunde til at anskaffe dig en hund!

En hund giver dig mere motion og frisk luft

Hundeejere er i bedre form og får mere motion. Hunden skal jo luftes. Det er desuden nemmere at komme ud at løbe, når man har en sød og glad løbemakker.

Derudover elsker hunde at lege med frisbee eller løbe efter pinde ude i naturen. Det hele vil give dig masser af motion og frisk luft.

En hund får dig til at le

Et studie i Society & Animals fra 2015 har vist, at hundeejer griner mere. Hunde er nemlig ikke bare nuttede, de er også supersjove.

Når du har hund, vil du derfor helt sikkert komme til at le mere, og livet vil blive endnu sjovere.

En hund beskytter dig

Når du er alene om aftenen, vil du helt sikkert føle dig mere tryg med en hund. Hunde beskytter deres ejere, og de kan advare dig, hvis der er noget på færre. Og skulle der komme ubudne gæster, kan synet og/eller lyden af en hund afskrække dem.

En hund gør dig mere social

Når du går en tur med hunden i byen, er du sikker på at møde mange nye mennesker. Derudover vil du kunne møde andre hundeejere, f.eks. i hundeskoven eller til hundetræning. Af den grund er hundeejere også mere sociale end andre mennesker.

En hund mindsker dit stressniveau

En undersøgelse fra Journal of Personality and Social Psychology har vist, at hundeejerne overordnet set har et bedre mentalt helbred.

Din hund kan mærke, når du er stresset, og den vil derfor altid være klar til at berolige dig. Det er også derfor, at hunde ofte bruges som terapidyr for mennesker med psykiske sygdomme.

En hund giver dig et bedre helbred

Mennesker der er vokset op med hunde, har mindre risiko for at udvikle astma og allergier. Og med den ekstra motion fra gåturene, vil din hund generelt give dig en sundere hverdag.

Det er også derfor man siger, at mennesker med hunde lever længere.

En hund holder dig med selskab

Når du har hund, er du aldrig alene. Du vil altid have en firbenet ven til at holde dig med selskab. Der er én, du kan putte med om aftenen eller tage i skoven med om lørdagen. Hundeejere føler sig generelt mindre ensomme.

En hund gør, at du ikke keder dig

Du vil aldrig kede dig, når du har hund. Der vil altid være noget at lave. Du kan f.eks. tage din firbenede ven med på stranden, eller møde andre hundeejere i parken. Du kan også få noget motion ved at kaste pinde eller øve kommandoer i haven.

En hund giver dig et bedre selvværd

Et studie fra 2001 publiceret af American Psychological Association viser, at der er sammenhæng mellem øget selvværd og hundeejerskab.

Du vil blive mere tryg, få mere motion og generelt føle dig mindre presset i hverdagen. Du vil også altid have en ven at slappe med efter en dårlig dag. 

En hund er altid glad for at se dig

Der er ikke noget bedre end at komme hjem til en logrende hale efter en lang dag. Som hundeejer vil der altid være en, der venter på dig, når du kommer hjem.Derudover vil din hund altid være klar med masser af kærlighed og omsorg.

Previous

10 grunde til at holde op med at ryge

10 gode grunde til at vælge en beboelsespavillon frem for en tilbygning

Next
Husk fars dag mandag d. 5 juni.
Spar 25% på gaven her!